Wtw Unit Vervangen: Deskundig Advies Voor Een Probleemloze Ervaring

Advies Over Het Vervangen Van Een Wtw Unit In Drechtsteden


Technisch gesproken is uw luchtverwarmer na 20 jaar aan vervanging toe. Misschien kan de installatie nog enkele jaren mee, maar de kans op dure reparaties wordt groter. Vaak raakt een luchtverwarming defect op het moment dat het absoluut niet uitkomt. U dient dan wel op stel en sprong te beslissen: repareren of vervangen.


Veel woningen zijn voorzien van oude luchtverwarmers. Deze oude systemen hebben een hoog energieverbruik en bieden beperkt comfort. Oude luchtverwarmers zijn namelijk alleen voorzien van een aan/uit functie. Moderne systemen zijn voorzien van een modulerende functie, waardoor nauwkeurig en energiezuinig in de juiste temperatuur behoefte wordt voorzien. Met een nieuwe luchtverwarmer kunt u vaak honderden euro’s per jaar besparen terwijl uw comfort wordt verbeterd.


Over het rendement maar niet te spreken, de nieuwe luchtverwarmers hebben een verbruiksrendement van 95% er valt dus veel te besparen. Met het rendement van de Allure haalt u meer uit elke kubieke meter gas. Reken nu zelf uit hoeveel besparing dit geavanceerde systeem gemiddeld oplevert. Gasverbruik (m3/jaar) van een oude luchtverwarmings-installatie (rendement 70% en hoog/laag ventilator Besparing gas + elektraGasprijs€ 0,45 / m3Elektra€ 0,19 / kWh Besparing gas + elektraGasprijs€ 0,50 / m3Elektra€ 0,22/ kWh Rendement Conventioneeltoestel 70% gemiddeld Allure HR* Allure HR* Bij een gasverbruik van: 1000 € 200 € 224 Bij een gasverbruik van: 2000 € 318 € 355 Bij een gasverbruik van: 3000 € 456 € 509 Bij een gasverbruik van: 4000 € 596 € 665 Bij een gasverbruik van: 5000 € 738 € 825 * inclusief extra besparing elektronische ontsteking per 100m3 per jaar.


Wij willen deze mensen helpen in het gehele proces om te zorgen dat hen huidige energieverbruik goede afstelling, een gesloten retoursysteem, hoogrendements luchtverwarmer en luchttechnisch inregelen van de installatie en het energieverbruik zal voor deze woningbezitters met tenminste met t.o.v. uw huidige energieverbruik. Bijkomend voordeel is dat het wooncomfort hoger wordt en, ook niet geheel onbelangrijk, de waarde van de woning d.m.v.


Deskundig Advies Over Het Vervangen Van Een Wtw Ventilator


[woningen met een hoog gasverbruik zijn in deze tijd niet in trek]Tijdens dit advies kijken wij ook verder naar de bouwkundige kant zoals hoe zit het met de luchtdichtheid van de woning, zijn er nog andere aspecten die wij aan u kunnen toelichten, afstelling van de thermostaat, brievenbus klep, spaarlampen, dubbel glas etc, etc...Soms is een kleine investering nodig om uw verbruik naar beneden te brengen en kan uw investering die hier mee gemoeit is binnen enkele jaren wordt terugverdiend zeker nu wij weten dat de energieprijs de komende jaren behoorlijk zal stijgen.


Over het algemeen gaat een WTW-unit net zo lang mee als mechanische ventilatie. Gemiddeld heeft een WTW-installatie een levensduur van 15 jaar. Je doet er goed aan het ventilatiesysteem te vervangen wanneer het systeem aan het einde van de levensduur is. Wanneer een WTW systeem niet tijdig wordt vervangen kan het binnenklimaat verslechteren.


Het is gewenst om uw Warmte TerugWin-unit eens in de twee jaar te laten onderhouden. Je kunt ook kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt inclusief het reinigen van de ventilatiekanalen. Wij komen in dit laatste geval uw toestel grondig controleren op een veilige en goede werking.


U kunt vrij gemakkelijk zelf de WTW filters van uw systeem vervangen. De handelingen zijn afhankelijk van het type WTW unit dat u heeft en kost u ongeveer 3 minuten. Het vervangen deze inhoud van WTW filters is eigenlijk twee keer per jaar nodig (afhankelijk van uw gezondheid en woonsituatie) voor een optimaal klimaat in huis.


Wtw Unit Vervangen: Waarom Is Het Nodig?


Wij raden het af om filters schoon te maken met de stofzuiger. De structuur van de filter raakt hiermee beschadigd en de efficiency van de filter gaat hard achteruit. Daarnaast zuigt u maar een gedeelte van de schimmels en bacterien op en komen deze in uw stofzuiger terecht. Vervang ze dus op tijd.


Een draadframe is een metaal gebogen frame waar het filter omheen bevestigd is. Filters met draadframe worden o.a. gevoerd door de merken: AWB, Brink, Orcon, Ned-Air, Rucon en Velu. Filters zonder draadframe worden o.a. gevoerd door de merken: Zehnder J.E. StorkAir, AGPO Ferolli, ITHO Daalderop, Bergeschenhoek en Zehnder. ! Er zijn aanbieders die draadframe filters zonder het draadframe leveren.


Wtw Unit Vervangen: Veelgestelde Vragen Opgelost


Echter is dit slecht voor uw systeem. U kunt zich voorstellen dat bij twee lagen filterdoek het systeem harder moet werken om de luchtstroming door het filter heen te krijgen. Dat is niet goed voor uw systeem maar ook niet voor uw energierekening. Net als een zwaar vervuild en verzadigd filter.


Haal de spanning van het apparaat door de stekker uit het stopcontact te halen. Laat de stekker er echter nooit te lang uit. Verwijder het paneel aan de voorkant door te schuiven of te draaien. Voor de exacte verwijdering verwijzen wij naar de handleiding van uw systeem. Als u deze niet bij de hand hebt, kunt u deze op onze site raadplegen.


Levensduur Van Een Wtw: Feiten En Mythen


Wtw Ventilator Vervangen: Deskundig Advies Voor JouWtw Unit Vervangen: Deskundig Advies Voor Een Probleemloze Ervaring

Plaats de nieuwe schone filters in het apparaat. Voor een optimaal gezond binnenklimaat adviseren wij de filters goed in te spuiten met een probiotica om schimmels en bacteriën tegen te gaan. Maar ook om vieze, muffe luchtjes te verwijderen. U vindt er meer informatie over op onze site bij probiotica en ons f’air filterspray product.


Stop de stekker terug in het stopcontact en het systeem start automatisch op. Aan de voorkant kunt u de filters eenvoudig met handvatten uit het systeem trekken. Haal de vervuilde filters van de frames. Schuif de nieuwe filters over de houders en bevestig ze goed. Schuif ze in uw systeem.


Maar ook om vieze, muffe luchtjes te verwijderen. U vindt er meer informatie over op onze site bij probiotica en ons f’air filterspray product. Stop de stekker terug in het stopcontact en het systeem start automatisch op. Zet de wtw unit nooit voor een lange tijd uit! Alleen bij onderhoud.


Opties Voor Wtw Ventilator Vervanging In Drechtsteden


Gebruik alleen de juiste filters en vervang/reinig deze tijdig in het belang van het energieverbruik en uw gezondheid. Vervang uw filters minimaal 2 maal per jaar. Afhankelijk van uw woonsituatie. Woont u in een stad dan is vervangen vaker nodig dan wanneer u meer landelijk woont. Indien er zwarte kringen/vlekken om de toevoerroosters verschijnen, maakt dit dan schoon met een stofzuiger en een borstelpuntstuk.


Afhankelijk van de vervuiling. U kunt uw systeem tussendoor grotendeels zelf reinigen met biologische probiotica.


Een goede woonventilatie is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Terwijl nieuwbouwwoningen vaak zijn uitgerust met mechanische ventilatie, zijn veel bewoners van oudere woningen nog afhankelijk van natuurlijke methoden zoals ventilatieroosters of simpelweg het openzetten van een raam. Maar welke methode is nu het beste? Ongeveer 65% van de Nederlandse huishoudens maakt gebruik van natuurlijke ventilatie.


Wtw Unit Vervangen: Doe Het Zelf Of Huur Een Professional In?


Dit kan via ramen, deuren, ventilatieroosters, muurroosters en zelfs kieren. Hoewel dat effectieve methoden zijn om een huis te luchten, zijn ze niet erg efficiënt, laat staan energiezuinig. Er zijn inmiddels betere methoden ontwikkeld voor luchtcirculatie waarmee u ook energie kunt besparen. Ongeveer 35% van de Nederlandse huishoudens maakt gebruik van mechanische ventilatie.


Er zijn twee hoofdtypen: mechanische ventilatie in combinatie met natuurlijke ventilatie en gebalanceerde ventilatie. Het voordeel van gebalanceerde ventilatie is de warmteterugwinning, waardoor de warmte in huis blijft en er minder energie wordt verbruikt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *